Åpen dag og 70 år på vingene

20161106_151230

Flyklubbens Cessna 172, LN-DAY, etter siste flytur under åpen dag, søndag 6. november.

Søndag 6. november arrangerte Bardufoss Flyklubb åpen dag. 15 flyinteresserte personer i alle aldre møtte opp, i tillegg til 7 av klubbens medlemmer. Blant de fremmøtte var også en journalist fra Folkebladet, som dokumenterte det hele. Avinor hadde tilrettelagt for parkering under arrangementet.

Klokken 12 ble dagen innledet med at klubbens leder, Tore A. Nitter, holdt et kort innlegg om flyklubben og dens historie. Etterpå fikk de fremmøtte informasjon om privatflygersertifikatet, PPL(A), og hvilket utdanningsopplegg flyklubben tilbyr.

Se også (ekstern lenke): Nord-Norges eldste på vingene i 70 år – Folkebladet

Flyklubben serverte gratis vafler, pølser, kaffe og brus under arrangementet. Det var ellers god stemning blant de fremmøtte og de som hadde spørsmål om pilotutdanning, fikk svar på disse.

Se også: Flyskolen

Etter innledningen, fikk de fremmøtte anledning til å kjøpe flyturer til rabatterte priser, i anledning åpen dag. Mange benyttet seg av tilbudet og det ble fløyet totalt ni turer med klubbens fly – fire med Cessna 172 og fem med Piper Cub. Hver tur var på et kvarter og gikk til steder i nærområdet, mellom Finnsnes i vest og Kirkesdalen i øst. En av turene gikk også helt opp til Istindan, som på sitt høyeste rager 1489 meter over havnivå. Det ble fløyet helt fram til minutter før solnedgang, med god service fra flytårnet hele dagen.

Det var dog ikke helt tilfeldig at flyklubben arrangerte åpen dag på dette tidspunktet. Bardufoss Flyklubb ble stiftet av Ole Reistad i 1945, men klubben fikk sitt første fly først året etter. I år er det dermed 70-årsjubileum for anskaffelsen av Bardufoss Flyklubbs første fly.

Se også: Historie

I etterkant av arrangementet er det bred enighet blant initiativtakerne, om at åpen dag var en suksess. Det diskuteres allerede hvordan mulighetene er for å arrangere en lignende dag, til neste år. Det er bare å glede seg!

Se også (ekstern lenke): Klaustrofobisk flyskrekk – Folkebladet

Comments are closed